Agenda - Cursus

Chinese kruiden voor paard en hond - module 3


Data volgen

Van 09.30 uur tot 17.30 uur
Plaats: De Zonneschakel in Nunspeet

Om aan module 3 deel te kunnen nemen is module 1 een voorwaarde.

Wat komt er in deze vier dagen aan bod?

  • Uitleg over de functies en pathologieën van de yang-organen
  • Uitleg over de klimatologische factoren, met name wind, damp,
    hitte, koude en combinaties van deze factoren
  • Kruiden en kruidenformules voor het verdrijven van de klimatologische factoren, inclusief op het niveau van de organen (bijvoorbeeld toepasbaar bij long- en blaasproblemen)
  • Uitleg over de Shang Han Lun en Wen Bing theorie, waarbij je leert herkennen op welk niveau de ziekte zich bevindt, zodat je bijpassende kruiden en kruidenformules kunt inzetten
  • Praktijkdag om de opgedane kennis te oefenen en toe te passen,
    om zo ervaring in de praktijk op te doen.


Kortom vier dagen waar je in een ontspannen sfeer veel kennis opdoet
die je direct in de praktijk kan toepassen.

Deze module is de derde module van de opleiding Chinese kruiden voor paard en hond.
Klik hier voor meer informatie over de eerste module. Klik hier voor meer informatie over de tweede module. Deze module kan ook als bijscholing worden gevolgd.

Prijs
€ 450,- (excl. BTW). Dit is inclusief uitgebreide syllabus, koffie, thee
en gezonde versnaperingen. 

Aanmelding
Voor aanmelden en vragen kun je emailen of bellen:

Vooropleiding
Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding is basiskennis van
Chinese geneeskunde een voorwaarde.

Accreditatie
Accreditatie voor nascholingspunten is verleend door de BCND.

Docent
Anneke De Winne.

Anneke de Winne komt oorspronkelijk uit België en is 43 jaar geleden daar haar opleiding “manegehoudster” gestart. Dit was het begin van een lange weg, zowel op het gebied van de rijkunst als op het gebied van de geneeskunde. Sinds die tijd heeft zij zich op vele gebieden  verdiept in zowel de rijkunst (dressuur en springen) als zadelmakerij en de geneeskunde voor mens en dier, zowel in België, Frankrijk, Zwitserland en Nederland. De laatste opleiding die ze gevolgd heeft is de Chinese kruidengeneeskunde aan de Academie Bo-Yi te Zoetermeer. In september start ze de opleiding westerse kruiden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Chinese geneeskunde is voor haar meer dan een geneeskunde, het is een levensfilosofie en vanuit respect voor de natuur en het leven wordt de mens en dier in zijn totaliteit behandeld, volledig afgestemd op zijn/haar specifieke klacht. Op het gebied van Chinese kruidengeneeskunde bestaat er voor dierentherapeuten nog geen opleiding. Uit eigen ervaring weet ze dat het niet voor iedereen haalbaar is om eerst een vierjarige opleiding humaan te volgen alvorens de dieren te kunnen helpen en het zijn juist ook de dieren die deze ondersteuning zo nodig hebben. Vandaar het opzetten van deze opleiding, zodat het toegankelijker wordt voor de dierentherapeuten en er meer dieren geholpen kunnen worden.


 

 

 

 

Privacybeleid | KvK: 05074633 | BTW: NL1724.92.981.B01