Agenda - Cursus

Chinese kruiden voor paard en hond - module 1


Zaterdag 25 januari, 15 februari en 7 maart + 1 praktijkdag op 28 maart
Van 09.30 uur tot 17.30 uur
Plaats: De Zonneschakel in Nunspeet

Unieke bijscholing en opleiding
Veilig en bewust toepassen van Chinese kruiden voor paard en hond

Ben jij acupressuur beoefenaar of shiatsu therapeut voor mensen en/of dieren?
En ben je op zoek naar een verdieping en/of aanvulling op je eigen behandelmethode?
Dan nodigen we je van harte uit om verder te lezen.

Het werken met Chinese kruiden geeft je de mogelijkheid om je eigen behandelingen te versterken. In deze 4-daagse bijscholing ga je leren hoe je veilig Chinese kruiden kan inzetten voor veel voorkomende ziektebeelden van paarden en honden. Het vaststellen van het juiste ziektebeeld is hierbij van belang voor het goed kunnen inzetten van een passende kruidenformule. Daarom besteden we in deze module veel aandacht aan zowel de ziektebeelden als de kennis van de enkelvoudige kruiden en kruidenformules. Na deze vier dagen kun je deze kennis veilig en bewust op zichzelf of ter ondersteuning van je eigen behandelmethode toepassen. 

Wat komt er in deze vier dagen aan bod?
• Ziektebeelden van de Milt, Longen, Nieren en Lever bij paard en hond
• Kruidenformules die we direct kunnen toepassen voor het versterken
en harmoniseren van de Milt, Longen, Nieren en Lever,
met name tonifiërende (qi, yin en yang) kruidenformules
• Uitleg van de enkelvoudige kruiden die we nodig hebben om
deze kruidenformules samen te stellen
• Het begrijpen van de opbouw en samenstelling van de kruidenformules
en hoe je ze toepast
• Praktijkdag om de opgedane kennis te oefenen en toe te passen,
om zo ervaring in de praktijk op te doen.

Kortom vier dagen waar je in een ontspannen sfeer veel kennis opdoet
die je direct in de praktijk kan toepassen.

Deze module is de eerste module van de opleiding Chinese kruiden voor paard en hond.
Deze module kan ook als bijscholing worden gevolgd.

Prijs
€ 450,- (incl. BTW). Dit is inclusief uitgebreide syllabus, koffie, thee
en gezonde versnaperingen. 

Aanmelding
Voor aanmelden en vragen kun je emailen of bellen:

Vooropleiding
Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding is basiskennis van
Chinese geneeskunde een voorwaarde.

Accreditatie
Accreditatie voor nascholingspunten is verleend door de BCND.

Docenten
Anneke De Winne en Geert Heidema.

Anneke de Winne komt oorspronkelijk uit België en is 43 jaar geleden daar haar opleiding “manegehoudster” gestart. Dit was het begin van een lange weg, zowel op het gebied van de rijkunst als op het gebied van de geneeskunde. Sinds die tijd heeft zij zich op vele gebieden  verdiept in zowel de rijkunst (dressuur en springen) als zadelmakerij en de geneeskunde voor mens en dier, zowel in België, Frankrijk, Zwitserland en Nederland. De laatste opleiding die ze gevolgd heeft is de Chinese kruidengeneeskunde aan de Academie Bo-Yi te Zoetermeer. In september start ze de opleiding westerse kruiden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Chinese geneeskunde is voor haar meer dan een geneeskunde, het is een levensfilosofie en vanuit respect voor de natuur en het leven wordt de mens en dier in zijn totaliteit behandeld, volledig afgestemd op zijn/haar specifieke klacht. Op het gebied van Chinese kruidengeneeskunde bestaat er voor dierentherapeuten nog geen opleiding. Uit eigen ervaring weet ze dat het niet voor iedereen haalbaar is om eerst een vierjarige opleiding humaan te volgen alvorens de dieren te kunnen helpen en het zijn juist ook de dieren die deze ondersteuning zo nodig hebben. Vandaar het opzetten van deze opleiding, zodat het toegankelijker wordt voor de dierentherapeuten en er meer dieren geholpen kunnen worden.

Geert Heidema heeft in Santa Fe (New Mexico, Verenigde Staten) studies in diverse genezingsmethodes gevolgd, waaronder een 4-jarige MSc-opleiding in de Traditionele Chinese Geneeskunde, een opleiding in de craniosacraal therapie en een studie in Sat Nam Rasayan®, een geneesmethode afkomstig uit het oude India. Tijdens zijn studie Traditionele geneeskunde heeft hij ook uitgebreid les gehad in Chinese kruiden en kruidenformules. Vanaf 2010 heeft Geert mensen behandeld in zijn praktijk alsook in diverse klinieken in de Verenigde Staten.

Sinds 2015 is hij werkzaam in Nederland in zijn praktijk De Vreugdevolle Bron. In zijn praktijk behandelt hij mensen met behulp van craniosacraal therapie, Chinese kruiden en een zachte benadering van acupunctuur. Geert heeft een affiniteit met paarden en heeft zowel bij Hipposofia alsook Praktijk Natuurlijk het eerste jaar van de craniosacraal voor paardenopleiding afgerond. In zijn praktijk behandeld hij naast mensen ook paarden en huisdieren. Naast behandelingen geeft Geert als docent les aan de Craniosacraal-Plus™ opleiding van de Total Health Academy en verzorgt hij samen met Anneke de opleiding Chinese kruiden voor paard en hond. In Nederland is hij lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en de Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging.
site: www.devreugdevollebron.nl


 

 

 

 

Privacybeleid | KvK: 05074633 | BTW: NL1724.92.981.B01