homepage basisopleiding TCM Deze opleiding is nog niet beschikbaar
1-jarige opleiding Chinese kruiden voor paard en hond
2-jarige opleiding TCM therapeut voor paarden
Medicinale paddestoelen voor paard en hond links contact
             

 

 

Handanalyse: Toekomst voorspellen of een ontdekkingsreis naar jezelf?

Handanalyse bestaat al zeker vierduizend jaar. In India is het heel normaal en zelfs gebruikelijk om regelmatig je handen te laten lezen. Handanalyse gaat in dat land hand in hand met astrologie.
Maar wat is het eigenlijk en op welke manier kan handlezen je helpen?
Handanalyse of handlijnkunde is een diagnostische techniek, waarbij je door het bestuderen van je handen en handlijnen meer inzicht krijgt in je gedrag, reacties, patronen, valkuilen en kwaliteiten. Bovendien vertelt handanalyse veel over je gezondheid.
Je kunt dus, letterlijk en figuurlijk, lezen wat er met je ‘aan de hand’ is.
Je hand is eigenlijk de blauwdruk van jezelf.

Hoe werkt handanalyse?
In de hand bevinden zich op één vierkante centimeter 2500 zenuwuiteinden. Door de verbinding tussen de hersenen en de handen worden er in de handen duizenden hersenimpulsen geregistreerd. Daardoor wordt in onze handen geregistreerd hoe wij met alles omgaan, welke talenten, ervaringen en trauma’s we hebben. Ook tonen de handen onze niet gebruikte talenten en onze zwakke en sterke kanten.
Bovendien is vastgesteld dat de hersenschors en de handen van een foetus zich gelijktijdig ontwikkelen. Ze bestaan dus uit hetzelfde basis-celmateriaal. Een groot gedeelte van de hersenschors is betrokken bij het verwerken van berichten van en naar de hand.

Wat kan handanalyse voor jou betekenen?
Mijn persoonlijke ervaring is dat de hand je heel veel vertelt over jezelf, maar gewoon als vaststelling, dus zonder oordeel. Er is niets goed of slecht. Het is zoals het is. Maar er is wel iets bijzonders aan de hand. Want als je je meer bewust wordt van hoe je functioneert, kun jij daar, als je dat wil, ook wat aan veranderen. De hand is -zou je kunnen zeggen- je handleiding en als jij je route verandert, ga je dat ook terugzien in de lijnen. Zijn er wegen nog niet bewandeld, dan is de lijn heel dun. Maak je er veel gebruik van, dan is de lijn juist krachtig.
Bij handanalyse worden echter niet alleen de lijnen gelezen. Je kijkt ook naar de vorm van de hand, van de duim, de lengte en vorm van vingers en kootjes, de structuur, kleur en temperatuur van de huid, huidpatronen en nog veel meer.
Alles wat in je hand staat geschreven vertelt iets over jezelf.
Jij bent Uniek!

Nieuwsgierig geworden?
Als je meer wil weten over deze fascinerende techniek, kom dan naar de workshop ‘Kennismaken met handanalyse’. Voor mij persoonlijk is de handlijnkunde enorm belangrijk geweest. De vijfjarige studie was een ontdekkingsreis, die me veel duidelijkheid gaf over mezelf en me vooral heeft geholpen met zelfacceptatie. Door andere studies op geneeskundig gebied is het onderwijzen van handanalyse wat op de achtergrond geraakt. Maar mijn enthousiasme erover is er niet minder op geworden en daarom wil ik mijn kennis daarover graag met jullie delen.

Wat leren we op de cursus?
In de cursus gaan we verschillende dingen doen. We kijken naar onze handvorm en de betekenis hiervan. We nemen de duim en de stand van de vingers onder de loep. We bespreken de belangrijkste lijnen. En omdat gezondheid zo belangrijk is krijg je tips over hoe je, via de handen, je gezondheid kunt beïnvloeden.

Prijs: € 35,- (excl btw)

Voor vragen of aanmelden kunt u mailen naar anneke@zonneschakel.nl
of bellen naar 06-30 19 55 41

Terug naar de inhoudsopgave...